10 Eylül 2013 Salı

İSLAM OLİMPİYATLARI İÇİN ÖNERİLER

              İslam Olimpiyatları:

        2020 Olimpiyatını Tokyo 30 karşı 66 oyla (kılpayı) kazandıktan sonra bizi tıpkı AB üyeliğine İslam olduğumuz için almadıkarı gibi Olimpiyatı da İslam olduğumuz için vermediklerine iyice kanaat getirdik. Kim bilir belki de Biz islam olduğumuz için değil kendileri İslam olmadıkları içindir.
        AB üyeliğimizin gerçekleşemeyeceğini anladığımızda İslam birliği projesi için avan proje yarışması açmayı düşünmüştük. Şimdi de İslam olimpiyatlarını düşünmekte fayda olduğunu AKP liler gündeme getirince ben de hemen bu konuda kafa yormaya başladım. Eeee tabii şimdiden fikir üretmek gerek.
        Tabii bazı kırmızıçizgiler olacak önce onları saptamak lazım. Bir defa bu yarışmalara katılacakların İslam, sünni ve cemaatçi olması gerek.  Önde gelen cemaat liderlerinden sertifikalı olmalı. Madem bunu hallettik. Şimdi gelelim branşlara: Tabii kızlar için ayrı erkekler için ayrı branşlar tertiplemek gerek.
        Erkekler için yağlı güreş, aba güreşi taş kaldırma ve fırlatma, Güvercin takla, Çelikçomak, Uzuneşşek, Tavşan kaç tazı tut. Taksimde hızlı ağaç kesme yarışması. Tabii bu iki aşamalı olacak koruyan takımlar, kesici takımlar. Koruyan takımlar biber gazı ve tomalarla dağıtılırken kesiciler aradan fırlayıp ağaçları hızla kesecekler. Her takıma bir ağaç tahsis edilecek. Marşları da “baltalar elimizde palalar belimizde” olacak.
        Uzağa tükürük atma, rüzgara karşı işeme yarışmaları da olmalı. Tabii ki bir İ.Olimpiyat komitesi olacak daha ne gibi, özellikle de Türk İslam adetlerini yansıtan oyunlar olabilir. ABD kızmazsa BUZKAŞİ de ilave edilebilir; malum ABD Afganlarla biraz papaz da, kızabilir.
         Gelelim kızlara.
      Örgü yarışması, çarşaftan kol atma, beştaş, seksek, saklambaç ve literatüre geçmiş başka islamik branşlar dahil edilmelidir.
        Kızlar için ayrı erkekler için ayrı tilavet, ezan, masal anlatma gibi şeyler de aklıma geliyor ama sadece   İ. Olimpiyat komitesine yardımcı olmak için.
        Bizde pek revaçta olduğu için doping de meşru sayılmalı hatta en kaliteli ve etkili doping maddeleri icadı da yarışmalara dahil edilebilir. Bakın o zaman dopingli çıkan Nevinimizin adını da tesise koymanın yasal altyapısını sağlamış oluruz.
         Haaa bir de kına ihtiyacının karşılanması için kazananların kazandıkları, kaybedenlerin de kaybettikleri için yakmaları için kınakına satan reyonlar bir ayrıntı olarak unutulmamalıdır.
        Birkaç küçük sorun var ama onları da tanımayız olur biter. Birinci sorun Olimpiyat sözcüğü tescilliymiş. Tanımayız. Bizde korsancılık taklitçilik telif hakkına boşverme neredeyse yasal gibi serbest nasıl olsa.
       Olimpiyatlar zamanında bütün savaşlar durur kimse silaha el sürmezmiş ve olimpiyatlar barışı simgelermiş. Biz inadına İ.Olimpiyatları sırasında barışı yasaklar yoksa bile savaş çıkarmayı şart koşarız olur biter. Gerçi İslam dünyasında savaşsız bir gün bile geçmediğinden bunun sorun olacağını sanmıyorum. Hatta her dört yılda bir İ.Olimpiyatları için savaşacak aday ülkeleri yarışmayla  seçebiliriz.
Eminim büyüklerimiz bizden daha iyi düşünür benim aklıma gelmeyen muzırlıkları onlar tamamlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder