24 Ağustos 2017 Perşembe

ÇARŞAMBA GEZGİNLERİ VE KARASU

Bir yere hangi niyetle giderseniz sadece niyetinize odaklanırsınız. Karnınız açsa ve siz yemek yiyecek bir yer arıyorsanız gerisi teferruattır. Bir mal almaya gittiyseniz bu defa lokanta dâhil her şey teferruattır.
Karasu’ya defalarca gittim sadece iki defasında amacım fotoğraf çekmekti ve tüm detayları ile (zamanın elverdiği ölçüde) o iki defada çok şey gördüm ve fotoğrafladım. Şimdi o maksatla iki sevgili dostumu da bu güzelliklere ortak etmek için düştük yollara. Sevgili ÇARŞAMBA GEZGİNLERİ üçlüsü, yani ben, Fuat Çandarlı ve Mehmet Erdem

ÜÇ ÇARŞAMBA GEZGİNİ FUAT ÇANDARLI VURAL ATILGAN VE MEHMET ERDEM. KARASU YOLUNDA

SAKARYA AĞZINDA SEFERE ÇIKMAYI BEKLEYEN TEKNELER.

İlk durağımız Sakarya Ağzı. Burası Sakarya’nın Karadeniz’le buluştuğu yer. Bir gün önceki şiddetli yağışlar nedeniyle nehir hem coşkun hem de toprak renginde. Erozyonun açık göstergesi.
Sıcaklık 30 derece civarında dalgalara bakacak olursanız kıyamet koparan bir rüzgâr beklersiniz oysa yaprak bile kıpırdamıyor.
DENİZLE IRMAĞIN MİTOLOJİK ÇARPIŞMASI

Ulusal kahraman İstiklal savaşının denizci reisi İpsiz Recep Caddesi tam bir turizm atağına sahne olmuş. Mütevazı çay bahçeleri ve balık lokantaları haftasonu konuklarını bekliyor. Çay bahçeleri yine de mahallenin sakinleri ile, emeklilerle ve denizcilerle dolu. Sohbetin koyulaştığı yerler. Gölgeli ve serin yol boyu ağlarını tamir edenlere ve motorlarına bakım yapanlara rastlıyoruz.
AĞLARINI ONARAN BİR REİS



İPSİZ RECEP CADDESİNDE ÇINAR GÖLGESİ VE ÇINAR DALININ YÜKSEKLİĞİNİ ÖLÇEN FUAT ÇANDARLI KARDEŞİM

Med ve cezrin Med zamanına rastlıyoruz. Öğle saatleri güneşin çekimiyle sular kabarmış ve denizle nehrin amansız mücadelesi görülmeye değer. Hiç bu Sakarya savaşını kaçırır mıyız?
Denizle nehrin savaşında keskin bir cephe hattı var. 
FOTOĞRAFIN ÜST KISMINDA TATLI SU VE TUZLU SU KESİM HATTI VE OLTACILAR

Burada nehrin bulanık suları ile denizin masmavisi bıçakla kesilmiş gibi ayrı. Kimin ilerleyeceğine tabiat yasaları karar verecek. Burada şaşkın olan sadece balıklar. Tuzlu sudan birden tatlı suya giren deniz balıkları ile bunun tam tersini yapan tatlı su balıkları avcılar için bulunmaz bir fırsat. 
KARNI DOYMUŞ KARABATAKLAR ŞİMDİ SIRA KANATLARI KURUTMAK.

Tıka basa doymuş karabataklarla sürekli olta sallayan insanlar bu fırsatçılar. Tabii bir de biz varız; onları görüntüleyen fotosafariciler. Neyse ki bizim işimiz hem kolay hem de yorucu değil. Bizim işimiz bittiğinde onlar fırsat kollamaya devam edecekler.

Sevgili dostlarım burnumuz kadar bize yakın bu yerleri ne yazık ki bilmiyor ve bilsek de ihmal ediyor gitmiyoruz. Mükemmel yolları ve belediyelerin ekonomiyi canlandırmak için gayretleri ile tertemiz kasabalar yaratma çabaları bizler tarafından sürekli sekteye uğruyor. Her yerde çöp dağları, 
FOTOĞRAFIN SAĞ ÜST YANINA BAKIN ONLARIN HEPSİ MAALESEF ÇÖP.
 UTANÇ VERİCİ

trafiğe uymayan sürücülerin terörü yine de yıldırmasın gidin ve görün. Zihniniz dinlensin. Yenilenin. Bu gezinin ilk etabına bu kadar yer vereceğim sıkılmanızı istemiyorum. İkinci etap Acarlar Longozu olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder