21 Kasım 2013 Perşembe

Bunlara benim de inanmam zor. Siz ne dersiniz

İnsan vücudunda insan hücresinden daha fazla bakteri varmış. Bunlar     belli bölgelerde belli koloniler halinde vücutla uyumlu yaşarlarmış. Mesela bağırsaktaki bakteri mideye veya solunum sisteminde yaşamaya başlarsa vay halimize imiş. Esasen bu bakteriler olmasa yaşamımızı sürdürmek de imkânsızmış.
İnsan yumurtası döllendikten sonra her 30 saatte bir defa bölünür ve iki katına çıkarmış. Yani yumurta döllendikten 30 saat sonra 2, 60 saat sonra 4, 90 saat sonra 8, 120 saat sonra 16 adet hücre olurmuş. Ve bu 9 ay 10 günde 224 defa tekrarlanırmış. 2 yi kendisyle 224 defa çarparsanız kaç hücre olduğunu hesaplayabilirsiniz ama bunun okunması neredeyse imkansız. Ve düşünün bir o kadardan daha fazla bakteri….
Tabbi bunca canlı hücrenin birarada yaşamasının zorlukları var elbet bunlara da hastalıklar demişiz. Bakın hastalıkların bazıları nasıl basitçe halloluyormuş.
1-      Yılda en az bir defa nezle olanların bağışıklık sisteminin % 70  daha güçlü olduğu saptanmış.  Nezle virüslerinin bir hafta yaşadığını ve bu süre içinde zararlı pek çok bakteriyi yok ettiklerini düşünüyormuş uzmanlar. Nezleniz varsa bir hafta tedavi olmamak gerekirmiş sadece istirahat yeterliymiş.
2-    Muzu orta ve güney Amerika yerlilerinin pişirerek ve kabuklarıyla yedikleri biliniyormuş. Bu insanların zor koşullarda yaşamalarına karşılık çok az hasta oldukları dikkat çekince beslenme alışkanlıkları incelenmiş sonra da MUZ mercek altına alınmış. Esas mineral ve besleyici maddelerin kabuklarda olduğu anlaşılmış. Şimdi muzu kabuğuyla yemek tavsiye ediliyormuş. İyice yıkamak şartıyla. O kadar uzun yola dayanabilmesi için bazı kimyasallar kullanılıyor ve kabukta kalıyormuş.
3-      40 yaşını geçen kadınların ve 60 yaşından sonra da erkeklerin kâbusu olan kemik erimesini durdurmanın en kesin çözümü 3 haftada bir defa bir yumurtayı kabuğu ile yemekmiş. Bunun için blenderde iyice karıştırıldıktan sonra yenmesinin en kolay yol olduğu söyleniyor. Kalsiyum eksiği olduğu için kabuksuz yumurtlayan tavukların arkadaşlarının yumurtladığı normal yumurtaları kabuğuyla yedikleri gözlenerek bulunmuş.

Nasıl, inanılır gibi değil, değil mi.  Kim bilir doğada kendi başına yaşayan ne doktoru ne ilacı olmayan ve bizden milyonlarca yıl önce var olmuş hayvanların hala normal bir hayatı bize rağmen sürdürüyor olmalarının ardında ne sırlar gizlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder