5 Haziran 2013 Çarşamba

HALK TSUNAMİSİ


Birkaç gündür partili dostlarımı ziyaret ediyor ve fikirlerini almaya çalışıyorum. Başta CHP liler olmak üzere AKP ve MHP liler oldukça suskun ve olayların nasıl olup da bir tsunami gibi üzerlerinden geçtiğini kavrayamamış durumdalar. Açıkçası bu üç büyük partinin işin az çok içinde olanları büyük utanç içinde. MHP liler Bahçelinin tüm engelleme çabalarına rağmen olaylara katılma gayreti içinde olmuşlar. Partilerine ve Bahçeliye öfkeliler.
CHP liler adeta kaybolmuş hissediyorlar kendilerini. Daha önce de duyduğumuz “Cankurtaranın arkasına takılan araba” gibi hissediyorlar partilerini ve yaşlısı genci olayların içine partili kimliklerini geride tutarak girmişler ve bunu partilerini aşmak olarak görüyorlar. Yani sade vatandaşlığın dayanılmaz hafifliği ile.
AKP liler ise oldukça öfkeliler. Olayların bu noktaya gelmesinden aşırı uçları falan suçlamıyorlar. Suçu liderlerinde buluyorlar ve RTE den rahatsız olduklarını açıkça söyleyebiliyorlar. Onlar da RTE nin adeta boyunlarına tasama takmış olduğunu hissediyor ve bundan çok rahatsızlar. Abdullah Gül aniden reyting yapmaya başlamış aralarında. Bülendin adını da duymak istemiyorlar. Partiyle yakın ilişkileri olan biri bu olaylarda perde arkasında onun olduğunu sonra da iyi polisi oynayarak partinin irtifa kaybetmesine neden olduğunu söyledi.
Olaylar bu noktaya geldikten sonra parti kavramı bir anda silinip gidiyor. Eminim ki şu anda bir parti çıkıp bu kalabalığa hitap edebilse tıpkı 2003 deki gibi tüm oyları silip süpürür.
Haa bir de şu var “Tekerlek kırıldıktan sonra yol gösteren çok olurmuş” bizim kimseye yol falan gösterdiğimiz yok çünkü köy karşıda ve görünüyor. Bir de euronews in yorumu var ve benim gözlemlerimle tamamen örtüşüyor. Zaman gazetesi muhabirinin demeci de ilginç. Bakalım neler olacak. http://www.ulusalpost.com/haber/ulusal-haber/cemaatci-yazardan-erdogana-sok!/10651.html 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder