4 Haziran 2013 Salı

SIRA HER ZAMAN GELİR


 Hastanedeyim, sıra bir türlü gelmeyecek sanıyorum ama geliyor. Bankada, postanede, vergi kuyruğundayım, sıra bir türlü gelmeyecek sanıyorum ama yine geliyor. Rahatlıyorum ve işim biter bitmez çektiğim sıkıntıyı unutuyorum.
Bunlar normal vatandaşın, sırasını hep bekleyenlerin başına gelenler. Bir de sıranın hiçbir zaman gelmeyeceğini sanan ve gelmesini hiç istemeyenler vardır. Örneğin hiç hasta olmayacağını, hiçbir zaman hesap verme sırasının kendisine gelmeyeceğini, hiçbir zaman kaza yapma sırasının kendisine gelmeyeceğini, hırsızlık yaparken yakalanma sırasının asla kendisine gelmeyeceğini,  kendisinden daha kabadayı birinin çıkıp kendisini ezmeyeceğini, servetini kaybedip fakir olama sırasının kendisine gelmeyeceğini, iktidarını asla kaybetmeyeceğini sananlar vardır. Ölme sırasının da hiçbir zaman gelmeyeceğini düşünenler vardır. Ama sıra er de olsa geç de olsa mutlaka gelir.
İnsana hasta olma sırası da gelir, kaza yapma sırası da, yakalanma sırası da. Benim örnek vermeme gerek yok herkesin belleğinde yüzlercesi var. Bu ikinci tür sıranın gelmesi, insanı banka sırasının gelmesinin ardından gelen rahatlama yerine bitmez tükenmez acılar ve sıkıntılar getirir.
Bir zamanlar yaptıklarından kurtulamayanlar 20-30 yıl sonra bile hesap verme sırasına girdilerse, bu gün hesap verme sırası beklemeyenlerin sıranın her zaman geldiğini bilmeleri gerekir.
Taksim olaylarının düşündürdükleri bunlar. Hedef gözeterek mermi atan polis, görevi ile duygularını karıştıran zalim, ona emir veren amir, onu görev sınırlarında tutamayan vali, bakan, başbakan, bir gün hesap sırasının kendisine geleceğini ve sonsuz ızdıraplar çekebileceğini nasıl düşünmez. Üstelik bir de ilahi adalete de inanıyorlarsa. Tam 30 yıl sonra Kenan Evrene sıra gelmedi mi? Dileğimiz herkesin hesap vermeyi gerektirecek şeyler yapmaktan kaçınmasıdır. Kin kini, intikam intikamı doğurur. Sevgiden sevgi, hoşgörüden hoşgörü doğar.

Polis, devletin polisi değilse, bir gün sahibinin işine son verildiğinde o da kendisini sokakta bulabilir. Sahibi sıkışınca ilk iş hemen polisini cezalandıracağını açıklamak olmadı mı? Satışa getirmedi, günah keçisi yapmadı mı? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder